27.5.2023 Author Král Šumavy Memoriál Františka Šraita


Legendární 30.ročník cyklomaratonu Krále Šumavy je za dveřmi!

Program bude, chtělo by se říci, tradiční.  Dlouholetá tradice a vždy vysoký stupeň spokojenosti závodníků a jejich doprovodů zavazuje pořadatele k důkladné přípravě i letošního „kulatého“ ročníku.  Novinkou bude gravel závod.

Starty zahájí maratónci na nejdelší trase v 7:30 a poslední start z klatovského náměstí bude patřit maratónským sprinterům na trase 45 kilometrů. Pouze trasa 22 km určená převážně dětem, žákům a kadetům bude startovat z cílového oblouku na atletickém stadionu, kam se samozřejmě postupně vrátí všichni závodníci. Po dojetí závodu najdou veškeré potřebné zázemí cyklisté v přilehlých areálech základní školy a zimního stadionu. Předávání cen a vyhlášení výsledků proběhne v 17:30 a po jeho skončení pořadatelé zvou na koncert skupiny Smash. 

Novinkou letošního ročníku bude trasa pro gravelisty. Částečně kopíruje některé úseky bikové trasy 45 km, ale celkově se kilometráž dostala až na 68 kilometrů. Veškeré úseky jsou vybrány tak, aby odpovídaly technicky i fyzicky gravelům a současně ukázaly krásy a obtížnost Šumavy.  

Jsme hrdým partnerem závodu, zastavte se za námi do stánku CRAFT! Dovybavíme Tě na závod nebo nabídneme sportovní zboží za super ceny.


Proč Craft
Značka velkých jmen a výkonů
40
Více než 40 let zkušeností a vlastního vývoje
Průkopník systému tří vrstev
Testováno vrcholovými sportovci
Prověřeno skandinávskými podmínkami